COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 15 articles amb l'etiqueta "Habilitats parentals"

5 pistes per viure aquest Nadal en família d'una manera emocionalment sana

24.12.20 / Bloc

Cap de nosaltres té la solució màgica per acabar amb la pandèmia i celebrar aquest Nadal com el veníem celebrant fins ara. Per tant…

Veure més >

Petita infància atesa, però... entesa?

15.01.20 / Bloc

Els educadors socials, els treballadors socials i tots aquells professionals que ens dediquem a acompanyar persones en diferents situacions i en diferents contextos, tenim clar que, per atendre les persones adequadament, primer les hem d’entendre.

Veure més >

Famílies monoparentals: famílies en situació vulnerable?

05.11.19 / Bloc

El model de família ha variat i canviat amb el pas del temps. Sota la perspectiva sistèmica, es defineix la família com un conjunt organitzat i interdependent de persones en constant interacció, que es regula per unes regles i per unes funcions dinàmiques.

Veure més >

Qui bé t’estima, (no) et farà plorar

17.07.19 / Bloc

Educar necessita distingir entre el poder (del qual controla perquè pot fer mal) i l'autoritat (que es guanya amb la coherència, la claredat i l'afecte). No ens deixem atrapar amb facilitat pels enganys del "qui bé t’estima, et farà plorar".

Veure més >

Amb què podem jugar?

10.06.19 / Bloc

A través del joc els infants utilitzen la seva creativitat i desenvolupen diferents aspectes com són la imaginació, la capacitat cognitiva i emocional, la destresa i la força física. Els infants no necessiten res d’específic per a poder jugar, perquè jugar vol dir descobrir i investigar, i a partir de la pròpia imaginació donen vida a qualsevol objecte del seu quotidià.

Veure més >

Estones per jugar en família

27.05.19 / Bloc

Jugar és aquella acció que podem fer tant infants i joves com adults. Jugar és una activitat lliure, dirigida o espontània, que podem fer sols o bé acompanyats, que serveix per a educar i aprendre o que podem realitzar pel sol fet de distreure’ns. Quan juguem, l’objectiu sempre és passar-s’ho bé.

Veure més >

Educació emocional: aprendre a gestionar les emocions

24.05.19 / Bloc

Les persones som de costums fixes. Vull dir que quan estem acostumats a fer les coses d’una manera concreta i quan ens demanen que canviem la nostra manera de fer, la nostra manera de pensar o de dir, ben segur que ens costa un esforç considerable. I tot i així, no sempre és possible que aconseguim canviar allò que volíem canviar.

Veure més >

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

03.04.19 / Bloc

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més >

Fem que els aniversaris dels nostres fills i filles siguin més educatius

22.03.19 / Bloc

L’evolució de la societat i dels diferents models de famílies també ens ha portat a buscar noves formes de celebrar els aniversaris. En alguns casos, però, sembla que una celebració tradicional s’hagi convertit en una competició per ser el millor. Què podem observar a partir d’una conversa a la porta de l’escola?

Veure més >

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal

03.12.18 / Bloc

Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.

Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.

Veure més >